Mchklogo%20CMYK

Novemberlöpet i Folkvagn, Norge 2017-10-14

Att åka till Novemberløpet har funnits med på göralistan i flera år, äntligen blev det av.
Thomas Axelsson och Lars Carlsson föreslog att undertecknad skulle följa med som ”lagledare” hade den sysslan i många år för MSK Hammaren på 60 och 70 talet.

Vi anlände till Årungen Rostadion en vackert belägen anläggning vid stranden till sjön Årungen, där NVMC erbjöd övernattning till Svenska deltagare. Per Berg och Jan Norsted hälsade oss välkomna och redogjorde för arrangemanget. När vi fått i oss lite mat så samlades vi i ”storstugan” och lät oss underhållas av den film som Birger Tomos gjort om Torsten Hallman när han var vid Mc-museet Gyllene Hjulet i Surahammar den 6 juni, alla applåderade Torsten Hallman,

MCHK Mälardalen och Birger Tomos. Lördag morgon och regnet har upphört vi förflyttade oss till Hembygdsgården i Folkvagn. Dimman lättade och solen värmde skönt när anmälan och besiktning genomfördes.

Banan hade tre prov, två enduro sträckor och ett motocrossprov och skall köras två varv av klass oldtimer och pre75, pre85 skall köra tre varv.

Vi begav oss ut till första provet vid Skjellerud strax före målet på provet. Nattens regn hade gjort det rejält blött och halt. Robert Palm och Bosse Myrbrink behärskade underlaget bra av de som kom i början av startfältet, Christer Johansson (som segrade i pre85) kom om möjligt ännu fortare men hade problem vid vägövergången och la sig i leran.

Övriga svenskar som åkte fort var Arne Nyberg (som segrade totalt) Thomas Axelsson, Lars Carlsson. Peer Bakke som segrade i Västmanland Runt åkte fort och elegant. Veteranen Erik Malmgren och Bengt Engbom behärskade det hela mycket bra. Bertil Roos på sin Husqvarna/BSA fick som många problem i långa backen på första provet och brände kopplingen.

Tävlingsledningen beslutade att dra ner på varven till ett för klass oldtimer och pre75 och två varv för pre85. Bengt Engbom han dock ut på sitt andra varv som han kanske t.o.m. körde snabbare än varv ett som räknades i tävlingen.
Av 43 anmälda kom 39 till start av dessa var 10 svenskar.
Ett stort tack till NVMC som vi hoppas kommer igen 2018.

Tord Ahlqvist