Mchklogo%20CMYK

MCHK-TIDNINGEN

Tidningen utkommer med fyra 52-sidiga nummer per år. Den innehåller artiklar som ansluter till hobbyn och skrivs av redaktions-kommitténs medlemmar eller externa skribenter, lokalavdelningar och specialsektioner. Ju fler som medverkar, desto större variation av innehållet. Som medlem kan du läsa tidningen on-line. Lösenordet hittar du längst bak i tidningen.
Kontakta redaktionskommittén: E-post
Vanlig post skickas till kansliet .


UTGIVNINGSPLAN FÖR 2023

Nr Manusstopp Ute
2023-3 21/8 25/9
2023-4 13/10 21/11

UTGIVNINGSPLAN FÖR 2024

Nr Manusstopp Ute
2024-1 25/1 11/3
2024-2 8/4 20/5
2024-3 12/8 23/9
2024-4


Ladda ner ett provexemplar i PDF här eller läs den direkt in din webläsare klicka här

Vill Du bidra med bilder till tidningen gäller följande:

Bilder tagna med digitalkamera:
Högsta möjliga upplösning.
Högsta kvalitet vid komprimering.
Använd inte digital zoom!

Skannade bilder:
Fotografier: 300 dpi, färg eller gråskala.
Streckbilder: 600 dpi, svart/vitt.

Eller skicka oss färgkort, negativ (även APS) och/eller diabilder, så skannar vi dem själva.
Adress:
MCHK-Tidningen c/o MCHK Dukvägen 23
168 73  BROMMA

Redaktionskommittén ansvarar för utgivning av MCHK tidningen och även hemsida och övrig digital media.

Vi välkomnar externa skribenter då det skapar en bättre variation av innehållet.

Artiklar som ofta efterfrågas är sådana som rör teknik och renoveringar men det är svårt att få någon att skriva, man tycker sig inte kunna skriva. Den som tycker så kan väl åtminstone ta bilder under renoveringens gång och göra noteringar så kan någon av oss i redaktionen hjälpa till att få det hela på pränt. Det är väl också så att man under hand som man renoverar och underhåller sina cyklar kommer på lösningar på problem eller förenklingar. Varför inte delge MCHKtidningens läsare dessa? Likadant här, vi hjälper gärna till med det skrivna.

Så, till sist, om nu någon, skulle känna för att hjälpa till i redaktionen, hör av er till någon av oss. Det får gärna vara någon som kan mycket om fordon efter 1960. Nya japaner börjar också bli gamla. Det spelar ingen roll var i vårt avlånga land man bor, vi kommunicerar mest med e-post. Vi brukar träffas en gång i månaden för att dryfta läget.

Axplock ur Nr 2022-3

Sommarupplevelser
Sommaren har varit fylld av aktiveteter, rallyn och race som våra medlemmar tagit del av. En av dem var när Peter T fick möjligheten att samla "Plastraketer" på Stora Torget i Nora. MCHK var där.

Fälgidentifiering
Visst är ekerhjul vackra! Glittret från ekrarna som kontrasterar mot svärtan i däcken, den luftiga elegansen, illusionen av osynlighet i rörelse. Hur ska man kunna skilja dem åt?

Eriksgatan,
en hojresa i tid och rum.

Följ Erik T's resa genom Europa och österut så som han berättat den för vår skribent. Ett riktigt äventyr... 

Axplock ur Nr 2020-3

Lill-Orsa
Henry Bohlin föddes 1927 och växte upp i Orsa i Dalarna i en familj med stort intresse för tvåhjulingar.  Henrys farbror var den riksbekante tävlingscyklisten Erik ”Orsa” Bohlin vilket sedermera gav honom smeknamnet ”Lill-Orsa”. 

Mannerstedts GP-motorer
Vi kan konstatera att Folke Mannerstedt nådde enorma framgångar på världens motorestrader och att HVA blev världsledande i de discipliner de ställde upp i!

Flugorna Herre
Det finns en mindre känd historia om en ofta glömd tvåtakts motorcykel; en som i fallskärm slängdes ut från flygplan. Det är historien om Royal Enfields "The Flying Flea".

Ladda ner Adobe Reader