Mchklogo%20CMYK

Västmanland runt

Västmanland Runt, veteranenduro den 9 september 2017 vid Mc-museet Gyllene Hjulet Surahammar.

Efter många långa förberedelser så var det äntligen dags att köra årets upplaga av veteranenduron Västmanland Runt. 87 förare hade anmält sig och 81 av dessa kom till start trots lätt duggregn, efter besiktning och genomgång av förutsättningarna var det klar för start kl.10.01.

Arrangören MCHK Mälardalen/Mc-museet Gyllene Hjulet hade 90 talet funktionärer ute i skogarna runt Surahammar och Lisjö, 20-talet markägare har välvilligt ställt sina marker till förfogande.

Syftet med arrangemanget är att alla som har och vårdar motorcyklar från förr som användes vid mc-tävlingar på 1950, 60 och 70 talet skall få tillfälle att provköra dessa i sin rätta miljö. Flera av proven som används är prov som MSK Hammaren använde på 1950-60 talet.

Det började med prov 1 på klassiska Kolarbanan prov 2 var Stavtorpsängen/Snickarbergsbanan och prov 3 Harkärret därefter paus vid Mc-museet och byte av förarkort. Andra slingan började med regularitet prov på Lisjöbanan, där efter ”Riksvägen” mellan Trappan och St. Källmora. Dalbacken var nästa anhalt där förarna hade möjlighet till kaffe paus före provet på Björnryggen. Avslutningen var det uppskattade provet mellan Tappfallet och skjutbanan vid Skomakartorp.

Deltagarna kom från hela Sverige samt Norge (18 deltagare), en Ålänning och Adam Popp från USA som passade på att låna en motorcykel när han var på besök i Sverige.

Klass 1 är förare som är 60 år eller äldre med motorcyklar tillverkade 1974 eller tidigare, klass 2 är samma som klass 1 men förarna är yngre än 60 år. Klass 3 är en ”påläggs klass” där förare utan åldersgräns skall ha motorcyklar tillverkade 1975 – 1984.

Bäst lyckades Klass 1 & 2: Lars Carlsson Kungsör före Jonas Sandén Västerås och Martin Ramsö Norge. Klass 3 hade Peer Bakke Norge före Lars-Erik Jonsson Tibro och Christer Johansson Eskilstuna.

Tävlingens äldste deltagare Erik Malmgren Sala 79 år hamnade på 16 plats.
 
MCHK Mälardalen Mc-museet Gyllene Hjulet
Tord Ahlqvist
070-693 58 79
www.mcmuseum.se

Adam Popp USA. Lars Carlsson Kungsör. Peter Karpmyr Uppsala. Peer Bakke Norge. Joachim Torsson Åland
Adam Popp USA. Lars Carlsson Kungsör. Peter Karpmyr Uppsala. Peer Bakke Norge. Joachim Torsson Åland