Mchklogo%20CMYK

HVA Jordbaneracer

2009 kom jag över en speciell hoj, som jag hade haft koll på under ett par års tid. Det var en Husqvarna 350cc, en racermodifierad 35 TV. Jag hade redan då skaffat en hel massa delar till denna modell i standardutförande. En snygg motor och den kromade tanken tilltalade mig. Modellen fanns i HVA:s kataloger 1932-36.
 
För att skaffa mer information om mitt nyförvärv, så ringde jag runt till ägare, som jag hittade i klubbmatrikeln. Rätt snart fick jag tag i en man i Stockholmsområdet. Problemet var att han hörde väldigt dåligt, och att han ärligt talat verkade en aning senil. Så mycket fick jag i alla fall fram att detta var en ”racer”.
 
Så småningom berättade jag detta för Nicke Porry, som direkt uppmanade mig att ta ny kontakt, för att få titta på hojen. Ok, jag ringde till mannen, men trots upprepade försök så svarade ingen. F-n tänkte jag, jag ska inte ge mig så lätt! Via Eniro fick jag fram fler hyresgäster på adressen. Vid det första försöket svarade en trevlig dam, som berättade att den eftersökte mannen var hennes närmaste granne. Tyvärr hade han för en tid sedan hamnat på ett vårdhem, och nu var lägenheten uthyrd.
 
Damen kunde också berätta, att det fanns en son, som hon gav mig namnet på. Tillbaka på Eniro, hittade jag ett antal sådana namn. Det översta fanns på en adress söder om Stockholm, en väg där jag själv bott tidigare. Bingo, det var rätt på en gång!
 
Nu var jag verkligen sugen, på att få se denna hoj. Men, den fanns inte här utan på ett sommarställe i Östergötland. Det blev sedan åtskilliga telefonsamtal, innan jag fick beskedet, att nu fanns den uppe i våra trakter, på ytterligare ett sommarställe. Nicke kontaktades och vi fick komma och titta. Nicke konstaterade, att det inte var någon fabriksracer, men tillräckligt intressant för att tas om hand. Det blev nya telefonsamtal och förhandlingar. Till slut enades vi om ett pris, och det gick att komma och hämta ett lass, som även inkluderade en Matchless G 80 och diverse Velocette-delar.
 
Av olika omständigheter har jag ännu inte prövat maskinen skarpt, men den är nu ”allround” jordbaneracer, tänkt att användas i backrace. I övrigt får bilderna med texterna berätta om denna hoj, som är en genuin 1930-talare, i stort sett så som den användes före krigsutbrottet och några år efter freden 1945.
Min ursprungliga HVA  35 TV som ledde till köpet av denna jordbaneracer är fortfarande under renovering jag återkommer med en artikel när den är klar.

Text: Christer Ellburg, Foto: Mats Olofsson.

 

Katalogbild av HVA T35 från 1932
Katalogbild av HVA T35 från 1932
Initialer SE=Sten Edlund, 30-talets gigant i 350-klassen, bl.a. på Solvallas 1000-metersoval. B=Olle Blomberg, habil förare på Norton och HVA. Förolyckad som fältflygare i likhet med den mer kände Ove Lambert-Meuller. BJ=? Kan vara Bengt Jansson, Vendelsö, som körde maskinen som ishoj på Brunnsviken 1946.
Initialer SE=Sten Edlund, 30-talets gigant i 350-klassen, bl.a. på Solvallas 1000-metersoval. B=Olle Blomberg, habil förare på Norton och HVA. Förolyckad som fältflygare i likhet med den mer kände Ove Lambert-Meuller. BJ=? Kan vara Bengt Jansson, Vendelsö, som körde maskinen som ishoj på Brunnsviken 1946.
Gaffel – Styrhuvud På styrhuvudet syns förstärkningen, som fanns på Specialracern. Gaffeln av Webb-typ är påbyggd.
Gaffel – Styrhuvud På styrhuvudet syns förstärkningen, som fanns på Specialracern. Gaffeln av Webb-typ är påbyggd.
Vy med avgasrör Det kommer ett skönt rytande ur den långa, öppna ”trumpeten”
Vy med avgasrör Det kommer ett skönt rytande ur den långa, öppna ”trumpeten”
Motor med ”stolptopp”, av JAP:s fabrikat?
Motor med ”stolptopp”, av JAP:s fabrikat?