Mchklogo%20CMYK

Notiser

Vi är nyfikna på vad ni tycker om tidningen! Därför har vi skapat en enkel enkät där vi önskar att du värderar innehållet på en skala från 1-10.
Enkäten finns HÄR 

Dokumenten finns att läsa här 
Undertecknade original finns vid årsmötet den 23 mars.

MC Collection öppnar igen på Tidö slott
Den fantastiska utställningen av motorcyklar i Sollentuna som stängdes förra året återuppstår igen. Nu i verkligt klassisk miljö, på Tidö slott i Sörmland på vägen mellan Eskilstuna och Västerås. Trots att man sålt ett antal mc på en auktion i USA finns mycket vackert att se i denna nya miljö.  De 120 fordon som nu ställs ut på Tidö representerar mc från hela 1900 talet med en Marsh 1904 som äldst och en Ducati Panigale 2018 som yngst. En unik Husqvarna samling utgör en ryggrad i utställningen.

Men man vill bredda utställningen så MC Collection på Tidö efterlyser allt möjligt med relation till mc-livet. Det kan vara racingställ och racingutrustning, helst en hel verkstad, men åtminstone verktyg, maskiner och tillbehör, knutte- och spättagrejor, samlingar av mc-prylar t.ex tändstift, förgasare, kolvar, militärgrejor som kläder, verktyg gärna med kopplingar runt Hägglundsmaskinen. Utställningen på Tidö kommer att återspegla mc-livet genom tiderna och inte bara fordonen.

Om du har något att skänka eller sälja kan du kontakta Caroline Romare som är ansvarig för gestaltning och rekvisita, E-post eller 073-678 81 55. Hon har direkt kontakt med David Von Schinkel som är ansvarig för utställningen på Tidö slott.

Resultat av auktionen av MC Collections samlingar
Många är intresserade av varför MC Collection har sålt ut objekt ur sina samlingar i USA. Sanningen är den att enbart en del av samlingen såldes ut. Så här säger Christer och Ove själva:
” Att Mc Collection behövde minska på mängden av motorcyklar har stått klart en tid och att vi valde en auktion i USA var ganska självklart då vi hade en hel del amerikanska hojar. Många hamnade nu på museer och hos seriösa samlare i flera världsdelar och vi fick mycket uppskattning för kvaliteten av renoveringarna varför bra priser betalades för unika objekt.”!

På nätet och YouTube hittar man snuttar från auktionen. Kanske "the star of the show" var Crocker Big Tank 1939 som köparen, ett museum i USA, betalde inkl slagavgift 6.3 miljoner kronor för. Samtidigt gick flera 1 cylindriga motorcyklar för runt 6 000 till 10 000 USD. Italienska racers var inte alltid så uppskattade och betaldes dåligt.

Mer information och priser finns på mecum.com. Man måste registrera sig för att se allt. En utskrift i pdf finns att få från kansliet.

I den information som MCHK-tidningen fått ingår en inbjudan till att Tidö slott också kan vara både ett utflyktsmål och att man gärna kan ordna träffar och andra gemensamma aktiviteter med Tidö slott och MC-Collectionen som lockande mål för verksamheter.

Årets MC-Mässa gick av stapeln på Friends Arena i Solna 25-27 januari. 
Representanter från MCHK RIks och MCHK Racing bemannade MCHKs fina monter på entréplanet. Även i år var det lotteri och den lyckliga vinnaren av en Benellimoped blev Hasse Björklund i Avesta. Stort grattis!

loading...

Och vinnaren är ......

Styrelsen noterar att säsongens alla aktiviteter och arrangemang har genomförts på ett utmärkt sätt. Många och stora insatser har gjorts av alla dem som planerat och genomfört rallyn och andra begivenheter.
 
Tidningen har kommit ut med ett fullmatat och varierat innehåll. Tyvärr fördröjdes utsändningen något. Vi beklagar. Vårt eget fel.
 
Vi har nu utsett en fast redaktion med 6 personer. Därutöver finns en krets av idégivare och skribenter. Vi hoppas att flera vill höra av sig. Vi behöver flera bidrag från lokalavdelningar och specialsektioner. Tillförordnad redaktionschef är Lars Johansson. Vem är intresserad av att bli vår redaktionschef?
 
Det blev ett fantastiskt gensvar på enkäten. Vi har gått igenom svaren. Senaste numret av MCHK tidningen presenterar en del av resultatet och kommentarer finns i ledaren. Det börjar utkristallisera sig ett antal förslag och åtgärder som kommer att diskuteras fram till Rixdagen och under Rixdagen i slutet av november. Ledorden för att genomföra förslag och önskemål är samverkan, samarbete och kommunikation. Några av kommentarerna har redan medfört ökat innehåll av lokala aktiviteter i tidningen.
 
Vi ägnade oss vidare åt förberedelserna för Rixdagen. Kallelse sänds ut till avdelningar och sektioner inom kort.
 
Mc-mässan i januari kommer att vara i Friends Arena. Vi deltar med en monter tillsammans med MCHK Racing. Mer om detta kommer senare. Vi fortsätter med aktiviteten MCHK bandag på Gröndal/Eskilstuna motorstadion i vår. Detta blir ett tillfälle att testa mc som annars inte får köras på gator och torg. Förhoppningsvis får vi till en grupp med riktiga gammelhojar som annars bara står stilla. Planera för detta med era klenoder!
 
Ekonomin är bra för föreningen och antalet medlemmar ökar något. Det gläds vi åt. Och vi har samarbete på gång med andra mc-organisationer som vi ska ta tag i.
 
Vi har uppmärksammat att några av våra avdelningar (Syd och Östgöta) fyllt 50 år. Grattis!