Västmanland Runt, veteranenduro den 9 september 2017 vid Mc-museet Gyllene Hjulet Surahammar.

Efter många långa förberedelser så var det äntligen dags att köra årets upplaga av veteranenduron Västmanland Runt. 87 förare hade anmält sig och 81 av dessa kom till start trots lätt duggregn, efter besiktning och genomgång av förutsättningarna var det klar för start kl.10.01.

Arrangören MCHK Mälardalen/Mc-museet Gyllene Hjulet hade 90 talet funktionärer ute i skogarna runt Surahammar och Lisjö, 20-talet markägare har välvilligt ställt sina marker till förfogande.

Syftet med arrangemanget är att alla som har och vårdar motorcyklar från förr som användes vid mc-tävlingar på 1950, 60 och 70 talet skall få tillfälle att provköra dessa i sin rätta miljö. Flera av proven som används är prov som MSK Hammaren använde på 1950-60 talet.

Det började med prov 1 på klassiska Kolarbanan prov 2 var Stavtorpsängen/Snickarbergsbanan och prov 3 Harkärret därefter paus vid Mc-museet och byte av förarkort. Andra slingan började med regularitet prov på Lisjöbanan, där efter ”Riksvägen” mellan Trappan och St. Källmora. Dalbacken var nästa anhalt där förarna hade möjlighet till kaffe paus före provet på Björnryggen. Avslutningen var det uppskattade provet mellan Tappfallet och skjutbanan vid Skomakartorp.

Deltagarna kom från hela Sverige samt Norge (18 deltagare), en Ålänning och Adam Popp från USA som passade på att låna en motorcykel när han var på besök i Sverige.

Klass 1 är förare som är 60 år eller äldre med motorcyklar tillverkade 1974 eller tidigare, klass 2 är samma som klass 1 men förarna är yngre än 60 år. Klass 3 är en ”påläggs klass” där förare utan åldersgräns skall ha motorcyklar tillverkade 1975 – 1984.

Bäst lyckades Klass 1 & 2: Lars Carlsson Kungsör före Jonas Sandén Västerås och Martin Ramsö Norge. Klass 3 hade Peer Bakke Norge före Lars-Erik Jonsson Tibro och Christer Johansson Eskilstuna.

Tävlingens äldste deltagare Erik Malmgren Sala 79 år hamnade på 16 plats.
 
MCHK Mälardalen Mc-museet Gyllene Hjulet
Tord Ahlqvist
070-693 58 79
www.mcmuseum.se

Läs hela inlägget »
Startsamling vid Röda Cafét Startsamling vid Röda Cafét

Årets upplaga av Stockholmsrallyt utgjordes av ett jubileumsrally för att fira avdelningens 50-åriga verksamhet.
Text: Tord Pantzar  Bilder: Hans Eriksson, Lars Westermark

1967 bildades Stockholmsavdelningen som en regional gren av MCHK, vilket alltså innebär att en 50-årig verksamhet kan firas i år. Från det att några få entusiaster kunde hålla avdelningens verksamhet igång med telefonkallelser och en insamlad portokassa för utskick i samband med möten, utflykter m.m. har avdelningen växt och har i dag drygt 400 medlemmar med en stadgereglerad styrelseverksamhet och med en egen kanslilokal för möten, arkiv, materielförvaring m.m.

Årets Stockholmsrally hade som startplats Röda Cafét i Vårby och avslutades efter en c:a 10 mil lång rallysträcka vid Lida friluftsanläggning i Botkyrka där klubben bjöd på en fint uppdukad jubileumslunch. Naturligtvis förekom som traditionen bjuder ett antal frågekontroller utmed färdvägen, och efter målgång och resultaträkning kunde en totalsegrare koras, det blev Sofia Wenngren som körde en Suzuki Bandit från 1999. Sofia förärades en segerpokal samt fick som första ”man” välja något av alla de fina priser som skänkts av våra sponsorer. Som nummer två i resultatlistan slutade Per Berglund som i kraft av en äldre motorcykel, en Velocette MAC 350 1950, kunde kamma hem en inteckning i vandringspriset. Även 2:an och 3:an, Lilian Wiberg, fick pokaler och kunde liksom resten av deltagarna i takt med uppnådda resultat delta i länsandet av prisbordet.

Som arrangör kunde vi glädjas åt ett att antal mc av äldre årgångar kom till start. Vad sägs om en mycket fint renoverad Ariel MB SV 1929, en underbar O.K. Supreme V-twin från 1931, en Rex från 1935 med JAP sidventil 500cc, en Husqvarna 1000 cc 1931 och en BMW TV R35 1945 med sidovagn. Det övriga startfältet innehöll en god blandning av japanska, engelska och tyska hojar av olika märken och årgångar, bl.a. en tjeckisk MZ 250 från tidigt 80-tal.
Likaså glädjande var att få välkomna ett antal långväga deltagare från Falun, Hälleforsnäs, Motala och östgötska Högsjö. Dessutom deltog representanter från MCHK Riks´ styrelse för att pröva lyckan på lokal nivå vad gäller besvarandet av diverse tipsfrågor. 

Till följd av bokningen av lunchen på Lida var vi för antalets skull tvungna att kräva föranmälan, vilket inte förekommit vid tidigare Stockholmsrallyn. Detta kan möjligen ha påverkat ett något vikande deltagarantal. Vid annonseringen av rallyt som ett lite mer påkostat jubileumsrally kunde man kanske förmoda att antalet anmälningar skulle bli fler än tidigare år. Emellertid slutade deltagarlistan med drygt hälften av senare års deltagarantal, c:a 50. Snopet! Var det månne kravet på föranmälan som avskräckte eller var det konkurrerande evenemang i regionen? Något fel på vädret var det dock inte, snarare en perfekt hojåkardag, uppehåll men utan irriterande solsken.
Föranmälningar och förhandsbetalningar av startavgiften kommer troligen att tillämpas vid kommande arrangemang eftersom dels kontanthanteringen blivit krångligare och dels inskrivningen och avgiftsbetalning på rallydagens morgon varit för tids- och arbetskrävande.
Som summering av dagen kan vi konstatera att de allra flesta var nöjda både med rallyt som sådant och med den trevliga lunchen som gav ett fint tillfälle att umgås och prata igenom dagens övningar till en god köttbit och kaffe med hembakad kaka.

Läs hela inlägget »

Att åka till Novemberløpet har funnits med på göralistan i flera år, äntligen blev det av.
Thomas Axelsson och Lars Carlsson föreslog att undertecknad skulle följa med som ”lagledare” hade den sysslan i många år för MSK Hammaren på 60 och 70 talet.

Vi anlände till Årungen Rostadion en vackert belägen anläggning vid stranden till sjön Årungen, där NVMC erbjöd övernattning till Svenska deltagare. Per Berg och Jan Norsted hälsade oss välkomna och redogjorde för arrangemanget. När vi fått i oss lite mat så samlades vi i ”storstugan” och lät oss underhållas av den film som Birger Tomos gjort om Torsten Hallman när han var vid Mc-museet Gyllene Hjulet i Surahammar den 6 juni, alla applåderade Torsten Hallman,

MCHK Mälardalen och Birger Tomos. Lördag morgon och regnet har upphört vi förflyttade oss till Hembygdsgården i Folkvagn. Dimman lättade och solen värmde skönt när anmälan och besiktning genomfördes.

Banan hade tre prov, två enduro sträckor och ett motocrossprov och skall köras två varv av klass oldtimer och pre75, pre85 skall köra tre varv.

Vi begav oss ut till första provet vid Skjellerud strax före målet på provet. Nattens regn hade gjort det rejält blött och halt. Robert Palm och Bosse Myrbrink behärskade underlaget bra av de som kom i början av startfältet, Christer Johansson (som segrade i pre85) kom om möjligt ännu fortare men hade problem vid vägövergången och la sig i leran.

Övriga svenskar som åkte fort var Arne Nyberg (som segrade totalt) Thomas Axelsson, Lars Carlsson. Peer Bakke som segrade i Västmanland Runt åkte fort och elegant. Veteranen Erik Malmgren och Bengt Engbom behärskade det hela mycket bra. Bertil Roos på sin Husqvarna/BSA fick som många problem i långa backen på första provet och brände kopplingen.

Tävlingsledningen beslutade att dra ner på varven till ett för klass oldtimer och pre75 och två varv för pre85. Bengt Engbom han dock ut på sitt andra varv som han kanske t.o.m. körde snabbare än varv ett som räknades i tävlingen.
Av 43 anmälda kom 39 till start av dessa var 10 svenskar.
Ett stort tack till NVMC som vi hoppas kommer igen 2018.

Tord Ahlqvist

Läs hela inlägget »

Valborundan, MC-propaganda!
 
Förspel. 2016 körde jag Valborundan för första gången. Då körde jag på frugans Honda CB 400 årsmodell 1981. I år tänkte vi köra båda två. Då uppstod ett problem. Vad skulle jag köra med? Min Huskvarna 256A från 1967 har inte varit i gång på ca 10 år. Skulle jag hinna få den klar att tas i bruk? Ett problem är att man är en "samhällsresurs" (pensionerad bussförare som arbetar timtid (blir mellan 50% - 100%)). Ett annat är att vi bara har ett kallgarage att arbeta i. Ett tredje är tiden. Har föreningsuppdrag i ett par föreningar. Arbetet har man ju för att kunna sätta guldkant på tillvaron. Ex hålla sig med husvagn, vara roadracingfunktionär, ha 3-4 motorcyklar och köra med dom så det kan man ju inte säga nej till.
 
Men det finns en lösning på allt. Jag har sökt efter en Honda CX 500 sen min gamla blev påbackad och skrotades. Hitta en på CX-klubbens hemsida. Den fanns i Ulricehamn. Eftersom svärmor bodde i Skara, hon avled i januari och begravdes i februari, så bestämde vi att efter begravningen göra en utflykt till Ulricehamn och titta på den. Det var en 1982:a Custom. Jag har aldrig varit någon custommänniska, mer toringtypen. Men maskinen var i bra bruksskick med vindruta och packväskor så det blev affär. Eftersom februarivädret inte passar för MC-körning och jag vägrar transportera hem en MC på släpet så kom vi överens om att hämta den när vädret blev mer gynnsamt.
 
Tiden gick och tiden för Valborundan närmade sig. Sade åt chefen att den 16-18:e maj kan jag inte arbeta. Han blev inte glad, det var kris på bussförare så han fick köra själv. Den 16:e kl. 06.18 klev jag på tåget i Hedemora och åkte till Ulricehamn. Kom fram vid 13.30-tiden efter fyra byten. Där mötte mig Per Gunnar Risholm, säljaren, för transport sista biten till Tvärred. Där stod hojen klar. Per Gunnar hade laddat batteriet, pumpat däcken och fyllt tanken. Den är liten, bara 11 liter.
 
Efter byte till MC-kläder (allvädersställ) och lastning av hojen bar det iväg hemåt. Tanken var att ta småvägarna genom Värmland och komma hem den 18:e på eftermiddagen. Därför ställdes färden mot Trollhättan. Före trollhättan började det småregna. Passerade och fortsatte mot Karlstad. Regnet ökade och magen och tanken var tomma. Stannade i Frändefors för tankning, matintag och övernattning på ett vandrarhem. Hoppades på bättre väder till nästa dag.
 
Morgonen kom. Tittade ut. Fortfarande regn. På med kläderna och iväg med förhoppningen om uppehåll under dagen. Men regnet fortsatte. I bland låg molnen på backen så sikten var urusel. Körde långa sträckor på heljus för att synas av mötande. Eftersom vädret inte inbjöd till studier av gamla bruk och industrimiljöer (historieintresserad) beslöt jag att åka hem direkt.
 
Kom hem kl. 18.30 samtidigt som frugan kom från arbetet (hon är också "samhällsresurs" och kör buss på timtid). Av med MC-kläderna. Trots att dom var blöta utvändigt hade det inte gått igenom. Vindrutan hade fungerat bra. Den hade "vingar" som gav skydd för händerna så jag hade bara behövt använda två handskpar. Hade bara hunnit äta så ringde chefen. Vi hade mötts mellan Borlänge och Säter. Kan du arbeta i morgon blev frågan. Vad tror ni svaret blev? Snäll som man är så blev det "Ja".
 
Under helgen hann jag justera växelpedalen och tvätta  hojen. Inget mer.
 
Den 25:e kl. 07.30 bar det iväg till Valbo för Valborundan. Tankade fullt i Valbo Köpcentrum. Det var fler ån mig som gjorde det. Kom fram till startplatsen ca. 09.15. Anmälde mig och fick mitt startnummer, nr 29. Tyvärr hade det dåliga vårvädret och det myckna arbetet gjort att frugan inte kommit ut på hojen. Turen från Ulricehamn blev min premiär, ca 70 mil på ett bräde. Därför avstod hon från deltagande.
 
Fyllde upp med en macka och en kopp kaffe. Gick runt och tittade på alla fina MC. Många hade lagt ner mycket tid på att vaxa och polera så det blänkte både här och där. Exempelvis den Rex Midget Sport, 1938, körd av Bo Nordmark från Sandviken. I mina ögon var skicket som om den kom direkt från produktionsbandet. Som framgår av bilden (DSC0011.jpg) var det inte bara jag som beundrade den.
 
Jag är inte något proffs på alla tekniska lösningar men en del har man ju sett genom åren. Den lösning som är på den av nr 27, Rolf Andersson, körda Fram Viktoria, 1952, (DSC0012.jpg) har jag inte sett förut. Verkar vara en variant av plungerfjädringen.
 
Behövde man en spegel så kunde man bland annat söka sig fram till nr 142 och spegla sig i tanken på den Puch 150 TL, 1951, som kördes av Kenneth Dahlström, Hudiksvall. Men det var inte bara tanken som blänkte utan hela MC:n. Även denna verkade komma direkt från fabriken.
 
Men Valborundan är inte bara öppen för MC i utställningsskick. Även "vanliga" (som min CX500C, 1982) är välkomna. Dom behöver dessutom inte vara i originalskick. Exempelvis fanns det med en CX500C, 1981, (bilder DSC006 + 007jpg) med nummer 5 körd av Håkan Eriksson, Sandviken. Den är ombyggd och stylad som Militär-MC. i militärgrön färg och med terrängdäck. Dessutom med dubbla avskärmade lampor för mörkerkörning, jeepdunk, spade, yxa och många fler detaljer.
 
Ett exempel på bruksskick och annan typ av fordon var den Vespa V30, 1951, nr 98, körd av Ola Gustavsson, Årsta, som gjorde reklam för Vespa-clubb Stockholm. (Bild DSC0019.jpg) Den lilla 125 cc-aren gick som ett skållat troll. Såg den flera gånger efter slinga.
 
Efter förargenomgången där speakern uppmanade deltagarna att stanna till prisutdelningen som skulle bli extra pampig eftersom MCHK Riks gått in som sponsor. Starten skedde 2 och2 med 1 minuts mellanrun. Startkortet var av samma typ som 2016 med plats för frågesvar, mat- och fika-markering och hanterades på samma sätt på kontrollerna.
 
Första delen gick genom odlingslandskap med gårdar mot Gävle. Under E16 körde vi genom en smal tunnel i storlek gångtunnel. Genom Gävle körde vi bland annat genom det fd. regementsorådet vidare genom industriområden, villa- sommarstugeområden ut till Karskär där kontroll 2 var och vi fick fika (bild DSC 0023). Därifrån gick färden vidare mot Furuvik och Skutskär.
 
Vid Älvboda leddes vi ner mot älven där kontroll 3 var. För att komma vidare var vi tvungna att köra över på en hängbro som normalt var förbjuden för motorfordon (bild DSC 0025.jpg) Där leddes vi in på en väg ut mot havet och Rullsands Camping där lunchen serverades. Den bestod av lasagne (inte min favorit men jag lyfte bort översta lasagneskivan så gick det bra). Polisen verkade ha en lugn helg. Större delen av dagen följdes vi av tre MC-poliser.
 
Färden gick vidare upp mot Älvkarleby och Älvkarleö där kontroll 4 fanns. En otroligt vacker sträcka. Vi körde över älven på kraftverksdammarna vid Lanforsen för att komma till Älvkarleö. Har sagt åt frugan att det skall vi åka i sommar 3-4dagar och kolla runt.
 
Efter det vi kört under E4-an tog bebyggelsen i stort sett slut. Nu var det mest skog med något enstaka  hus. I Ärtvreten i Åsbo var kontroll 5. Där hade man garderat med trafikfunktionär med gul flagga eftersom man var tvungen att svänga vänster över vägen (Bild DSC 0031). Vi körde vidare genom mestadels skog till kontroll 6 i Hästbo. Därifrån vidare till målet.
 
Tyvärr var jag tvungen att åka hem direkt efter målgång. Hade ett stort arbete som måste vara klart 08.30 morgonen efter. Men prislistan fins ju på Vebben och där har jag sett att nr 146, Mats Andersson Gävle, Suzuki Katana 1100 1982, hade 20 rätt på tipsfrågorna. Jag hade 13 rätt och blev 73:a, alltså mitt i fältet.
 
Jag kallar arrangemanget för MC-propaganda. Utöver de som officiellt startade så var det minst lika många som följde rallyt på yngre MC. Även en del gammel-mc körde utom tävlan. Nästan över allt fanns det publik efter vägen. I bebyggda områden satt folk på trädgårdsstolar och vinkade och applåderade när vi kom. Till och med ute i skogen fanns det publik. Toppen var de som kört ut med sin campingbuss, dragit ut soltaket, plockat fram campingmöblerna och satt och fikade där det fanns en mötesplats.
 
Alla deltagare var inte tvåbenta, det fanns även fyrbenta (Bild DSC0028).
 
Hur många kommer ihåg dessa märken (Bild DSC0036).
 
Jan Ekman
Hedemora

Läs hela inlägget »

Årets MC-mässa var välbesökt med ca. 45 000 besökare under fyra dagar, hälften kom i vanlig ordning på lördagen. I år var trenden äventyrshojar, bobbers, scramblers och caféracers snarare än glidare.

Till MCHK:s monter hade vi en strid ström av besökare som bl.a. köpte lotter på den Zündapp Combinette från 1965 som vi lottade ut. Vinnare blev Magnus Andersson från Svaneholm med lott nummer 181. Ett antal nya medlemmar värvade vi också. Alla som köpte lott eller blev medlem fick ett exemplar av MCHK-tidningen.

Vi fick många frågor kring vår verksamhet och i synnerhet rörande vår MHRF-försäkring och vilka villkor som gäller för motorcyklar av olika årgång. Många hade stor sakkunskap om de maskiner vi hade i montern vilket gjorde att även vi funktionärer lärde oss en del. Om den Kawasaki vi hade i montern fick vi till exempel veta att modellen var eftersökt och inte fanns i så många exemplar. En medlems änka hade bett oss att ha med den för att få bud på den. Det fick vi, allt från en hundring och uppåt.

Vi på MCHK är mycket nöjda med resultatet av mässan och vi kommer även i fortsättningen att finnas med på MC-mässan.
Bland de profiler som besökte oss återfanns Lill-Orsa, …

Vår mopedkollega Club Victoria fanns också på plats i form av Tommy Granholm. Han gjorde förstås reklam för sin klubb genom att dela ut senaste numret av MopedBladet.
 

Läs hela inlägget »