Mchklogo%20CMYK

MCHK Mälardalen invigde MC-museet Gyllene Hjulet

MCHK Mälardalen öppnade Mc-museet Gyllene Hjulet 1 maj med 123 besökare som fick vara med om invigningen av det nya "landmärket" Gyllene Hjulen, Sture Andersson ordf. i MCHK Mälardalen och Stig Gustavsson från Bruksmuseet gjorde invigningen.

Klubbens Ragge Jagero intervjuade Erik Stenlund och Per-Olof "Posa" Serenius som berättade om sina resor och tävlingar i Europa och Ryssland. Höjdpunkten för Erik Stenlund var när han som 21 åring och första föraren utan för "Östblocket" tog VM-titel 1984 inför 35000 åskådare på Lenin Stadion i Moskva. Posa Serenius minns med glädje när han 2002 vid 57 års ålder säkrade sin andra VM-titel i Assen, Holland i strålande sol och med åtta ryska förare som gjorde allt för att ta guldet.
MCHK Mälardalen konstaterar att det var en mycket bra start på Mc-museet säsongen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-