Mchklogo%20CMYK

Månadsbrev oktober - november

Hej,

Det börjar bli lite svalare som lockar mer till att vara inomhus.
Kanske dax att konservera och ställa undan inför vintervilan och då har det på senare år kommit upp frågor kring de nyare bränsleblandningarna som ser ut att kunna ställa till problem i bränslesystemen. Etanolinblandning som är hygroskopisk och tar uppvatten ser ut att kunna vara starkt bidragande orsak till olika typer av korrosion av metalldelar från tank till förgasare och etanolen i sig visar sig kunna angripa olika polymera material i de lite nyare bränslesystemen. Bensin bör betraktas som färskvara som degenererar med tiden och det går ofta inte ens att starta med några år gammal bensin. Doften av gammal bensin är ett gott tecken.
Det säkraste ser sättet att undvika den här typen av bekymmer ser ut att vara att tömma tanken och hela vägen ner i förgasare eller på nyare maskiner även insprutningssystem.
När våren kommer så är det att fylla på färsk bensin.

Vad har du gjort och varit med om sommar och vad har du att berätta?
Kjell Mazetti är redaktör för MCHK-tidningen och måste få in material för att fylla sidorna. Vi behöver ofta inspiration och information från evenemang till renoveringar. Nedan är en enkel mall för att komma igång.

Lathund för artiklar: Plats och Tid: Evenemang: Rally, Marknad, Kaffeträff, Medlemsmöte med föredragshållare, utflykt m.m. - Arrangör och ansvarig person: Vem eller villka som ordnat händelsen. - Deltagare: Ta namn på dem du fotogaferar. Bilderna i högupplöst format. - Väder och vind: Sol och regn är alltid intressant. - Berätta: Vad som hände. vilka var med, hur deltagarna upplevde händelsen. Skriv precis som om du skulle berätta för någon som inte var med, men som gärna hade deltagit. - Man kan göra det i tidsordning från början med starten fram till mål och avskedet med hemfärden. - Ungdomar och kvinnor är alltid intressanta att rapportera.  - Räkna nedslag. De flesta datorprogram har funktionen ”Antal ord” Eller ”Antal nedslag inkl blanksteg”. För en sida i MCHK-Tidningen brukar 400 ord eller 5000 nedslag behövas tillsammans med tre eller fyra bra bilder.   

I MCHK-Tidningen brukar vi också ha artiklar under rubriken MCHK besöker…
Det kan vara en person, en verkstad, en firma som förser oss med material, ett museum eller dina egna erfarenheter vid en renovering eller en resa du gjort.
Vi behöver tips och idéer om du inte själv kan och vill göra reportaget. Maila till kjell@mazetti.se  eller slå en signal till 070-7261931 om du har frågor eller idéer. 

Annonser! Vi vill gärna ha annonser för olika verksamheter som vi kan ha nytta av i våra aktiviteter. Du känner säker till någon som du anser vara en bra resurs, verkstad, leverantör av delar eller mekare som du kan dela med dig till alla oss andra.

Tipsa kansliet, kansli@mchk.org så tar vi vidare kontakten.

Åk försiktigt, ta hand om varandra och håll ett öga på hemsidan som uppdateras vartefter.

MCHK/ Lennart Olsson, ordförande
Facebook

Nyhetsarkiv

Länkar

-