Mchklogo%20CMYK

MC Collection

MC Collection öppnar igen på Tidö slott
Den fantastiska utställningen av motorcyklar i Sollentuna som stängdes förra året återuppstår igen. Nu i verkligt klassisk miljö, på Tidö slott i Sörmland på vägen mellan Eskilstuna och Västerås. Trots att man sålt ett antal mc på en auktion i USA finns mycket vackert att se i denna nya miljö.  De 120 fordon som nu ställs ut på Tidö representerar mc från hela 1900 talet med en Marsh 1904 som äldst och en Ducati Panigale 2018 som yngst. En unik Husqvarna samling utgör en ryggrad i utställningen.

Men man vill bredda utställningen så MC Collection på Tidö efterlyser allt möjligt med relation till mc-livet. Det kan vara racingställ och racingutrustning, helst en hel verkstad, men åtminstone verktyg, maskiner och tillbehör, knutte- och spättagrejor, samlingar av mc-prylar t.ex tändstift, förgasare, kolvar, militärgrejor som kläder, verktyg gärna med kopplingar runt Hägglundsmaskinen. Utställningen på Tidö kommer att återspegla mc-livet genom tiderna och inte bara fordonen.

Om du har något att skänka eller sälja kan du kontakta Caroline Romare som är ansvarig för gestaltning och rekvisita, E-post eller 073-678 81 55. Hon har direkt kontakt med David Von Schinkel som är ansvarig för utställningen på Tidö slott.

Resultat av auktionen av MC Collections samlingar
Många är intresserade av varför MC Collection har sålt ut objekt ur sina samlingar i USA. Sanningen är den att enbart en del av samlingen såldes ut. Så här säger Christer och Ove själva:
” Att Mc Collection behövde minska på mängden av motorcyklar har stått klart en tid och att vi valde en auktion i USA var ganska självklart då vi hade en hel del amerikanska hojar. Många hamnade nu på museer och hos seriösa samlare i flera världsdelar och vi fick mycket uppskattning för kvaliteten av renoveringarna varför bra priser betalades för unika objekt.”!

På nätet och YouTube hittar man snuttar från auktionen. Kanske "the star of the show" var Crocker Big Tank 1939 som köparen, ett museum i USA, betalde inkl slagavgift 6.3 miljoner kronor för. Samtidigt gick flera 1 cylindriga motorcyklar för runt 6 000 till 10 000 USD. Italienska racers var inte alltid så uppskattade och betaldes dåligt.

Mer information och priser finns på mecum.com. Man måste registrera sig för att se allt. En utskrift i pdf finns att få från kansliet.

I den information som MCHK-tidningen fått ingår en inbjudan till att Tidö slott också kan vara både ett utflyktsmål och att man gärna kan ordna träffar och andra gemensamma aktiviteter med Tidö slott och MC-Collectionen som lockande mål för verksamheter.

Nyhetsarkiv

Länkar

-